Goeiedag en welkom in Belgisch Luxemburg, de echte Ardennen.

Goeiedag en welkom in Belgisch Luxemburg,

de echte Ardennen.


Ver van de alledaagse drukte. Op één à twee uurtjes van bij u.

Deze website nodigt u uit te ontspannen en, met zijn tweetjes, familie of vrienden het hart van een prachtige en ongeschonden natuur te ontdekken. Hier zijn bossen en rivieren steeds dichtbij en zorgen de landschappen voor een aangename verandering van uw gewoonten.
Van de diepe valleien van de Ourthe en de Aisne tot de loofboombossen van Anlier, van de cuestas van de Gaume tot de Famenne, van de wilde Lesse tot de zachte meanders van de Semois, van de heuvels van Lotharingen tot de indrukwekkende Ardense wouden, de inwoners ontvangen u hier hartelijk in een gezellige, authentieke en traditionele sfeer.
Deze bladzijden geven u honderden ideeën om uw verblijf in de Ardennen te organiseren, volledig vrij en naar uw wens.
Wij bieden u twaalf toeristische streken met verschillende karakters aan. U kan ze ontdekken te voet, per fiets of MTB, per kajak, te paard,… per trein, op de rug van een ezel of vanop een touwbrug…
De karaktervolle steden en dorpen zijn hier heel geanimeerd en bebloemd. U kan hier rustig wandelen, alleen of met begeleiding van een gids, één of meerdere dagen, al dan niet met degustaties van plaatselijke producten !
Neem de tijd om een lekker gerecht te proeven in één van onze gelabelliseerde en thematische herbergen.
De gastvrijheid is hier een gouden regel sinds lang en op tafel vindt u een rijk aanbod van streekproducten die dikwijls opgediend worden met een plaatselijk gebrouwen bier, zowel ambachtelijk (keuze genoeg !) als traditioneel, zoals de Orval of de Chouffe.
Na een goede nachtrust heeft u waarschijnlijk zin in een beetje beweging ?
U kan zowel van “outdoor” activiteiten genieten zoals sport en ontspanning, als van “indoor” activiteiten zoals het bezoek aan een museum, een abdij, een kasteel, een filmzaal, een ruimtecentrum, een leisteengroeve of een grot. En dit alles aan een vriendenprijs dankzij de kortingspas van de provincie Luxemburg !
Aarzel niet onze provincie te bezoeken in elk seizoen :
de Ardense winter, de geur van de bloemen in de lente, het zalig nietsdoen langs een rivier in de zomer en een gastronomisch etentje in de herfst blijven een “must”.

http://www.ftlb.be/fr/ardenne/index.php?