De echte Ardennen: Streek van Bastogne : het « 5 sterren » land

 

Streek van Bastogne : het « 5 sterren » land


De streek van Bastogne ligt in het hart van de Ardennen, in de driehoek Bastogne - Houffalize - La Roche, en in de meest pittoreske vallei van de Ourthe, op een hoogte van 450m.
Rustige en ontspannende streek, landschappen, wouden, bronnen, typisch Ardense dorpen en gehuchten, vijvers en uitgestrekte valleien.
Bastogne, arrondissementshoofdstad en draaischijf van de Ardennen. Het is in Bastogne, ook « Nuts City » genaamd, dat de eindslag van het Ardennenoffensief geleverd werd in december 1944 en januari 1945. Het Mardasson en het Bastogne Historical Center zijn de stille getuigen hiervan. Meer dan 300 winkels van Bastogne zijn elke zondagnamiddag open. Het is een aangename stad om te verblijven, te bezoeken, te wandelen en te eten.
Te ontdekken : 
De gemeente Bertogne is vervroederd met Porlock (UK) en Seguret (FR). Authentiek levenskader langs de rivier Ourthe, natuurmonumenten, een beschermd erfgoed,… het landschapsbelang van de gemeente Bertogne is onmiskenbaar!
In Fauvillers, enkele opmerkelijke kerken en kapellen, de meanders van de Sûre en de molen van Hollange die nog brood en meel vervaardigt, maken het er een aangename streek van.

De gemeente van Sainte-Ode is bekend dankzij haar valleien van de Ourthe en de Laval, nabij het woud van Freyr. Hergroepeert de drie vroegere gemeentes Tillet, Lavacherie en Amberloup. Sainte-Ode is verbroederd met Saint-Mère Eglise in Normandië en met Saint-Alphonse - Québec.

De gemeente Vaux-sur-Sûre bestaat uit 28 charmante dorpen en gehuchten. Wieg van de Sûre, geïntegreerd in het natuurpark van de Haute-Sûre. Verbroederd met Vaux in de Auvergne (FR) en Crowley (Louisiane).

http://www.ftlb.be/nl/ardenne/bastogne.php?paysid=4